FCV-Venlo 90 jaar

Al sinds 1932 is FCV-Venlo alive and kicking! Om dit 90-jarig jubileum te vieren organiseert de club van 27 tot en met 30 oktober 2022 het FCV-festival. De geweldige sfeer die deze vereniging zo kenmerkt komt daarin helemaal tot uiting.

Beej Theike Backus is ut begós, aldus de eerste regel van het jubileumlied ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van FCV. Dit jaar viert de club, met ruim 900 leden binnenkort haar 90e verjaardag. Dit keer niet met een lied, maar met een heuse documentaire van Jeroen van de Kroonenberg (Doerak Film). Met 5 generaties FCV-leden waaronder de oudste Martien Billekens (net iets ouder dan de club), in de hoofdrol, verhaalt deze over heden en verleden van de groen-witten. De première vindt plaats in een kleedkamerbios tijdens het FCV-festival, waarna vertoning volgt op Omroep Venlo.

In het Vense café Theike Backus, waren het de heren Sef Linders en Maan Peeters die in 1932 besloten een voetbalclub op te richten. Aanvankelijk nog onder de naam VIOS werd gestart op een veld aan de Arenborgweg, niet ver van de plek waar nu bijna 50 jaar het huidige sportpark ligt. Het groeiend aantal leden leidde enkele malen tot verplaatsing van de accommodatie: van de start aan de Arenborgweg via de Veegtes en Kikvorsweg naar de Lovendaalseweg en binnenkort wellicht naar de Herungerberg, waar een riant sportcomplex de verdere ontwikkeling mogelijk zal maken richting het 100-jarig bestaan in 2032. Want groeien doet de club, met leden uit de hele gemeente Venlo en daarbuiten, immers nog steeds, ook vanwege de toenemende populariteit van het meiden- en vrouwenvoetbal waarin FCV inmiddels ook met 8 teams actief is.

Vanaf 27 oktober viert de club 4 dagen feest met een bijzonder festival voor iedereen, jong en oud, die de club een warm hart toedraagt, met een bijzondere mix van bands, dj’s en zangers. Via de socials en www.fcv-venlo.nl is alle informatie over programma en kaartverkoop te vinden.

Programma FCV-Festival :

  • Donderdagavond 27 oktober maken we ons voor de eerste ‘Biercantus XXL’ in de geschiedenis van FCV-Venlo. Meezingen met bekende liedjes en dansen op de tafels met niemand minder dan Otto Wunderbar als afsluiter. Een leuker teamuitje ga je niet vinden…!
  • Op vrijdagavond 28 oktober gaan we ‘helemaal los’ op de muziek van The Darkraver, Outsiders en Johnny500. Aangevuld met local heroes Fake Tits, Johnny & Bravo en RECAP.
  • Zaterdagavond 29 oktober staat geheel in het teken van feest voor iedereen, livemuziek die iedereen aanspreekt. Jong en oud, spelers en oud-spelers, FCV’ers en andere bevriende verenigingen. Zo zijn Erwin (vaan ’t Merretkoer), Helene Fischer Tribute Show en de PPM Band ‘Live in ’T Ven’ te horen.
  • Zondag 30 oktober is er een familiedag speciaal voor alle leden van de vereniging met een gratis brunch en een fantastisch programma vol Dialectmuziek.

Kaarten voor dit festival zijn te koop bij:

Boekhandel Koops, Klaasstraat 17, Venlo

Jumbo Benders Venlo, Straelseweg 183, Venlo

Beads ’n Bobbles, Jodenstraat 34, Venlo

Kantine FCV-Venlo, Lovendaalseweg 4, Venlo.

En online via: http://bit.ly/FCVFestival2022

Truuk